Binnen 3 dagen uw TAPU!

Binnen 3 dagen uw TAPU!

Print Friendly and PDF

Positieve wijzigingen rond de Tapu*

Buitenlanders kunnen vanaf heden binnen 3 dagen een  Tapu verkrijgen!!!

Bij de reguliere eigendomsoverdracht procedure was een buitenlander verplicht bij iedere overdracht van een onroerend goed een toestemmingprocedure via het Tapu kantoor te doorlopen, ongeacht of er al eerder een gevolgd was of niet. 

Zonder deze toestemmingsprocedure kon men de daadwerkelijke overdracht en levering bij het Tapu kantoor niet laten inschrijven. Deze procedure duurde minimaal 6 tot 8 weken. Het afwachten van deze procedure had zowel voor de koper als voor de verkoper juridische nadelen.  Echter sinds oktober 2013 is het mogelijk geworden dat een buitenlander voor het aankopen van een woning geen aanvraagprocedure meer hoeft te doorlopen indien er al voor hetzelfde kavel (welke gekenmerkt wordt door een ada en perceel nummer) reeds een toestemmingsprocedure is gevolgd. Met andere woorden als reeds eerder voor een gebouw waarin het appartement ligt of voor het perceel waarin de villa ligt een aanvraagprocedure met succes is gevolgd dan hoeft men voor hetzelfde perceel deze niet meer te volgen.

Dit betekent dat een buitenlander net als een Turk binnen 3 dagen zijn Tapu op eigen naam kan verkrijgen, mits er al een aanvraag sinds 05.05.2011 bij het tapu kantoor ligt.

Mocht er een toestemmingsprocedure vóór 05.05.2011 zijn doorlopen dan dient de toestemmingsprocedure alsnog opnieuw te worden doorlopen.

* Tapu is het eigendomsbewijs van uw vastgoed.